Så tränar du inför Tour de France

Drömmer du om att genomföra ett större cykellopp liknande Tour de France? Det är en fantastisk prestation och upplevelse som kräver mycket träning och planering. Du måste bygga upp din kondition samtidigt som du tränar upp din explosivitet.

När det handlar om ett så krävande lopp är det viktigt att du börjar träna i god tid. Det funkar inte att vila sig i form. Börja träna regelbundet 4-5 gånger i veckan och fokusera på att bygga upp konditionen. Akta dig för att gå ut för hårt och ta en vilodag om du känner dig sjuk eller sliten.

Maten är minst lika viktig som träningen

Att äta en hälsosam kost är minst lika viktigt som regelbunden träning. Inför gärna ett eller flertalet Superfoods för att säkerställa att du får i dig rätt mineraler och vitaminer. Om du inte är så insatt, läs mer här för att se vilka superfoods som kan passa dig.

När du tränar mycket är det viktigt att fylla på med energi och protein. Ju snabbare du får in goda matvanor desto bättre. 1177 tipsar bland annat om att välja fullkorn om du ska äta ris och pasta.

De säger ”Välj fullkorn när du äter pasta, bröd och gryn”.
Kött, fisk och kyckling är å andra sidan bra källor för protein.

En sista punkt i förberedelserna är att undvika stress i alla former. Se till att du känner dig harmonisk och mentalt förberedd för det långa loppet. Om inte, finns det bra hjälp att få i form av psykologer och mentala coacher.