Kosttillskott – bra för konditionsidrottare

Det senaste året och dess unika omständigheter har inspirerat många till att ta sig ut i naturen och röra på sig. Fler cyklar än någonsin har sålts och människor uppmanas att promenera och springa ute. Fler än någonsin cyklar och vandrar på vandringsleder, en trend som är oerhört bra för folkhälsan och för individers mående, både fysiskt och psykiskt.

Kosttillskott för en aktiv livsstil
träningGemene man behöver inte reflektera mycket över kosttillskott men är du en aktiv person kan det vara bra att vara medveten om olika kosttillskott och deras positiva effekt på din hälsa. Utmanar du ofta din kropp är det viktigt med tillskott i form av kreatin för att tillföra det kroppen behöver. Träning bryter nämligen ner kroppen, det är i återhämtningsfasen som kroppen bygger upp sig och blir starkare. Det är därmed viktigt att se till att kroppen har den mängd energi och de komponenter som den behöver för att bygga upp sig på bästa sätt. Ger du inte kroppen vad den behöver då kommer den istället att bryta ner sig efter träning utan att återhämta sig, vilket många upplever i form av negativa konsekvenser. Dessa kan vara att du känner dig:

  • sjuk
  • trött
  • orkeslös

Med hjälp av kosttillskott kan du dock motverka dessa negativa bieffekter av träning i form av otillräckligt energiintag och vitaminbrist och få betydligt bättre resultat.

Olika kosttillskott
Det finns olika kosttillskott som kan vara bra att förse kroppen med om du har en aktiv livsstil. Är du dessutom en van cyklist som har anmält dig till ett längre lopp och tränar efter mål och ambition? Då bör du verkligen fylla på kroppen med extra energi. Ett viktigt ämne för kroppen är kreatin som finns i både kött och fisk. Kreatin används som energikälla vid högintensiv träning och är mycket viktigt för en atlet, det har påvisat flera positiva resultat på konditionsidrottare.

Det är enkelt att tro att saker och ting löser sig av sig själv. Lägger du ner mycket tid på din träning så bör du dock lägga mycket tid på att ta hand om din kost också, det är två tätt sammankopplande faktorer för att uppnå ett optimalt resultat.