Dags att köpa en elsparkcykel?

Elsparkcyklar blir alltmer populära och de flesta tycker att det är lättare att hyra en elsparkcykel än att ta bussen. Många ser det också som ett sätt att minska sina personliga koldioxidutsläpp genom att undvika att ta bilen för att bara uträtta kortare ärenden. Men vad kostar det egentligen att hyra en elsparkcykel? Och vad finns det för fördelar med att köpa en egen?

Du har säkert någon gång hyrt en elsparkcykel för att lättare kunna ta dig runt inne i staden där du bor. Det är ett smidigt sätt att ta sig från en punkt till en annan och det är även miljövänligt eftersom de drivs på el. Det är helt enkelt ett bra alternativ för den som är trött på att stå och vänta på bussen eller sitta fast i bilköer, men det är även ett bra alternativ för den miljömedvetna.

Gör det så billigt som möjligt

Att hyra en eldriven sparkcykel är naturligtvis väldigt lätt och smidigt men kan i längden även bli väldigt dyrt för den som åker mycket. Priset för att hyra en elsparkcykel ligger ungefär runt 10 kronor i startavgift och sedan 1,50-3,50 kronor per minut. Priset varierar självklart beroende på vilken stad du befinner dig i och vilket företag du väljer att hyra från. Om du räknar med att det kostar cirka 2,50 kronor per minut att åka på en hyrd elsparkcykel innebär det att om du sammanlagt har eller kommer att välja elsparkcykeln som transportmedel i minst 16 till 20 timmar motsvarar det ungefär lika mycket pengar som det kostar att köpa en egen elsparkcykel. Men det är inte bara en ekonomisk fråga utan det finns även fler fördelar med att köpa sin egen sparkcykel istället för att fortsätta hyra. Här är några saker som blir lättare om du har en egen elsparkcykel:

  • Om du åker mycket med elsparkcykel blir det billigare i längden om du har en egen.
  • Du behöver inte ha din elsparkcykel ståendes utomhus utan kan lätt rulla in den i till exempel ett garage om så önskas
  • Det blir lättare att följa de nya reglerna om elscootrar som blockerar vägen eftersom du kan parkera den var du vill.